Darmowa dostawa od 249,00 zł

Dlaczego kupować u nas?

  • 15 lat na rynku

  • Darmowa dostawa od 249,00 zł

  • Łatwe zwroty do 30 dni

  • Sklepy stacjonarne w Warszawie i Bydgoszczy

  • Tysiące zadowolonych klientów

Doskonałe opinie:

  • 5/5
  • 5/5
  • 5/5

Wyjątkowa społeczność:

Mama Hania

Zadzwoń do nas

600 390 078
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Hagi Cosmetics - Naturalne mydło lniane z peelingiem makowym

Hagi Cosmetics - Naturalne mydło lniane z peelingiem makowym

  • Hagi Cosmetics - Naturalne mydło lniane z peelingiem makowym
Mała ilość
Mała ilość
29,00 zł
/ szt. brutto
Dodaj do porównania
Łatwy zwrot towaru w ciągu 30 od zakupu bez podania przyczyny.
Sprawdź, w którym sklepie stacjonarnym obejrzysz i kupisz od ręki
Hagi Cosmetics - Naturalne mydło lniane z peelingiem makowym
Hagi Cosmetics - Naturalne mydło lniane z peelingiem makowym
Masz pytania?
Chętnie pomożemy: 600 390 078

Opis produktu

Naturalne mydło w kostce wyprodukowane ręcznie tradycyjną metodą „na zimno” z oleju lnianego, oleju z rokitnika, rycynowego, kokosowego i masła shea z dodatkiem maku i olejków z trawy cytrynowej, mięty i grejpfruta. Olej lniany i z rokitnika to cenne surowce regenerujące skórę. Ziarenka maku peelingują i delikatnie oczyszczają z martwego naskórka. Obecność olejków eterycznych działa odświeżająco i kojąco. Produkt polecany jest dla każdego rodzaju skóry, a szczególnie dla suchej i narażonej na działanie czynników zewnętrznych.

 

Mak

To roślina polna, której nasiona zawierają 50% tłuszczu, 25% białka oraz witaminy i składniki mineralne. Używana jako dodatek do peelingów pełni w nim rolę delikatnego ścierniwa. Ma działanie regeneracyjne i antycellulitowe. Jest surowcem do uzyskiwania znakomitego oleju bogatego w kwas omega-6, działającego nawilżająco i odżywczo na wrażliwą skórę.

Olej lniany

To jadalny olej uzyskiwany z nasion lnu zwyczajnego uprawianego w Polsce. Jego cenne właściwości pielęgnacyjno - regenerująco- zmiękczające skórę są wykorzystywane w kosmetykach dla alergików i niemowląt. Zawiera witaminy: E,F oraz sterole. W czystej postaci należy go stosować jedynie w połączeniu z innymi olejami, aby nie wysuszyć nadmiernie skóry.

Olej z rokitnika

Śmiało można go nazwać „opatrunkiem” i „eliksirem młodości” To unikalny wśród olejów roślinnych surowiec ze względu na wysoką zawartość kwasu palmitooleinowego, identycznego z naturalnie występującym w skórze składnikiem lipidów. Aktywuje fizjologiczne funkcje skóry i przyspiesza wszystkie procesy regeneracyjne sprzyjając rozwojowi nowego naskórka. Ponadto zawiera dużo „witamin młodości”; A,C,E.

 

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Aqua, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Sodium Hydroxide, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Berry Oil, Papaver Somniferum (Poppy) Seed, Cymbopogon Flexuosus (Lemongrass) Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil, Citral*, Geraniol*, Citronellol*, Limonene*, l-Carvone* / *składniki naturalnych olejków eterycznych - potencjalne alergeny

Zobacz również

Polecane

Opinie

Brak opinii
Twoja opinia pomoże innym
5/5
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel