Darmowa dostawa od 299,00 zł

Zamknij

Dlaczego kupować u nas?

  • 15 lat na rynku

  • Darmowa dostawa od 299,00 zł

  • Łatwe zwroty do 30 dni

  • Sklepy stacjonarne w Warszawie i Bydgoszczy

  • Tysiące zadowolonych klientów

Doskonałe opinie:

  • 5/5
  • 5/5
  • 5/5

Wyjątkowa społeczność:

Mama Hania

Zadzwoń do nas

600 390 078
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Ministerstwo Dobrego Mydła - Skwalan z trzciny cukrowej

Ministerstwo Dobrego Mydła - Skwalan z trzciny cukrowej

Dodaj do porównania
Łatwy zwrot towaru w ciągu 30 od zakupu bez podania przyczyny.
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Masz pytania?
Chętnie pomożemy: 600 390 078

Opis produktu

O skwalanie można by mówić długo i obszernie. 

Początkowo pozyskiwany był z wątroby rekina, później z oliwek. 

Obecnie najczystszą, najstabilniejszą i cechującą się najlepszymi właściwościami formą skwalanu jest ta pozyskiwana z trzciny cukrowej.

Dość jednak powiedzieć, że jest on stabilniejszym odpowiednikiem ludzkiego skwalenu. 

Skwalen natomiast jest składnikiem naszego własnego sebum - warstwy lipidowej, która nas otula i chroni. 

Z wiekiem ilość skwalenu spada, robimy się coraz mniej jędrni i elastyczni. 

No i tutaj wchodzi skwalan - cały na biało. 

Jest to ultralekki, bezzapachowy, hipoalergiczny oraz doskonale wchłaniający się olejek. 

Idealny dla każdego rodzaju cery, również delikatnej i wrażliwej.

Jego drobne cząsteczki głęboko wnikają w skórę, odżywiając ją, przywracając gładkość, elastyczność i odpowiedni stopień nawilżenia. 

Badania kliniczne potwierdzają również jego pozytywny wpływ na koloryt skóry oraz redukcję drobnych zmarszczek. 

Jest doskonałym nośnikiem składników aktywnych - sprawdza się więc doskonale w mieszankach z innymi olejami.

Stosuj jako:

zamiennik kremu, olejek do twarzy, serum pod oczy, dodatek do ulubionego kremu, wcierka do włosów i paznokci
 
100%: Nanieś na oczyszczoną, zwilżoną (np. hydrolatem) skórę twarzy. Delikatnie, okrężnymi ruchami wmasuj, aż do całkowitego wchłonięcia.

 

 
Baza lub dodatek do innych olejów: Wymieszaj w dowolnych proporcjach porcję skwalanu i innego wybranego oleju na dłoni. Nanieś na oczyszczoną, zwilżoną skórę twarzy. Wmasuj, aż do całkowitego wchłonięcia.

 

 
Wcierka do włosów: Kilka kropel olejku rozetrzyj w dłoniach, a następnie rozprowadź na końcówkach przeczesując włosy palcami.

 

 
Wcierka do paznokci: Aplikuj kroplę skwalanu (solo lub w mieszance np. z olejem z pestek śliwki) na każdy paliczek. Wmasuj, aż do całkowitego wchłonięcia.
 

 

Przechowuj w miejscu chłodnym, suchym i zacienionym.

---

Powyższy produkt jest w 100% naturalny - jego zapach, kolor i konsystencja mogą się więc nieznacznie różnić w zależności od partii.

Ingredients (INCI): Squalane

Skład (tłumaczenie): Skwalan z trzciny cukrowej

Pojemność: 30 ml 

Butelka z ciemnego szkła z pipetą

Kraj pochodzenia: USA

 

Podobne

Opinie

Brak opinii
Twoja opinia pomoże innym
5/5
pixelpixelpixel